Activezi în industria HoReCa și vrei să aplici pentru granturi în valoare totală de 6.000 EUR?

Descoperă mai jos ce ai de făcut, care este procesul de selecție și termenul de depunere a aplicațiilor pentru primul grant în valoare de 3.000 EUR.
Write your awesome label here.

Ce trebuie să conțină aplicația?

Aplicația este formată din două componente: Strategia de sustenabilitate și planul de proiect al măsurii care face obiectul aplicației pentru grant (document Word și document Excel).

Strategia de sustenabilitate

Strategia de sustenabilitate este un plan care integrează preocupările legate de mediul înconjurător, responsabilitatea socială și guvernanța corporativă în toate aspectele activității unei companii. 

Te ajutăm să faci primul spre strategia afacerii tale și să îți pui întrebările potrivite pentru a seta obiectivele și inițiativele pe care să te concentrezi în viitor. Descarcă Strategia și pregătește-te pentru viitor!


Certificatul de finalizare

Certificatul de finalizare a modulului Sustenabilitate în industria HoReCa se acordă celor care au parcurs modulul, au rezolvat toate exercițiile prevăzute în modul și au realizat primii pași spre strategia de sustenabilitate a afacerii.

Dacă nu ai obținut încă certificarea, trimite un e-mail la adresa contact@academia-de-sustenabilitate.ro în care să incluzi: numele tău, detalii despre IMM (nume, numărul de înregistrare în Registrul Comerțului, sediul social, CUI) și strategia ta de sustenabilitate. 

Planul de proiect

Parcurgerea cursului și realizarea Strategiei de sustenabilitate te-a provocat să identifici măsuri concrete pe care le poți implementa cu rapiditate în afacerea ta. Planul de proiect trebuie să se concentreze asupra uneia dintre aceste măsuri și să o detalieze prin două documente distincte: un document Word care să conțină descrierea măsurii și un document Excel care să conțină bugetarea și planificarea implementării. 


Descarcă cele două documente și completează-le conform măsurii alese.

Planul de proiect

Parcurgerea modulului și a exercițiilor te-a provocat să identifici măsuri concrete de sustenabilitate pe care le poți implementa cu rapiditate în afacerea ta. Planul de proiect trebuie să se concentreze asupra uneia dintre aceste măsuri și să o detalieze prin două documente distincte: un document Word care să conțină descrierea măsurii și un document Excel care să conțină bugetarea și planificarea implementării. 

Condiții de eligibilitate

Aplicantul trebuie să fie o persoană fizică care a înființat un IMM activ în industria HoReCa de cel puțin 6 luni 

Aplicantul se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii, în sensul prevederilor art. 4, alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, atât la data aplicării pentru grant, cât și la data acordării lui.

Un IMM eligibil poate să aplice pentru grant o singură dată

Grantul se obține pentru implementarea unei măsuri de sustenabilitate clare și cu impact imediat asupra sustenabilității afacerii (exemple de măsuri: digitalizarea meniului, schimbarea iluminatului clădirii, instalarea de pubele pentru colectarea selectivă, digitalizarea structurii de operare - rezervări, gestionarea clienților, achiziționarea de consumabile ecologice)

Aplicantul demonstrează prin planul de proiect impactul pe care grantul îl are în atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale afacerii

Grantul trebuie să acopere cel puțin 50% din costul total al măsurii de sustenabilitate pentru care se obține grantul, inclusiv TVA


Măsura trebuie să fie implementată în maximum 6 săptămâni de la acordarea grantului, în conformitate cu contractul de finanțare.

Aplicantul va permite echipei Academia de Sustenabilitate documentarea implementării măsurii prin filmarea directă în locație și intervievarea aplicantului

Calendarul primului grant

27  mai, 18:00

Atelier online: cum să completezi Planul de proiect?

3 iunie, 12.00 

Data limită pentru depunerea aplicațiilor

10 - 14 iunie

Interviuri cu finaliștii

21 iunie

Anunțarea câștigătorului

Cum aplici?

Trimite până la 03.06.2024, 12:00 un e-mail la adresa contact@academia-de-sustenabilitate.ro în care să incluzi: numele aplicantului, detalii despre IMM (nume, numărul de înregistrare în Registrul Comerțului, sediul social, CUI), Strategia de sustenabilitate și Planul de proiect conținând documentele Word și Excel.

Menționează dacă ai luat parte la una dintre întâlnirile din comunitate organizate de Academia de Sustenabilitate, întrucât acest lucru îți va aduce un avantaj în procesul de selecție.

Acordarea grantului

Aplicația va fi examinată de echipa Academia de Sustenabilitate pe baza conținutului Planului de proiect și a abilităților sau experienței relevante pentru proiect. În urma evaluării, nu se vor acorda scoruri ale evaluatorilor sau feedback cu privire la aplicație, fie că aceasta a fost câștigătoare sau nu.

După anunțarea rezultatului competiției, 3 finaliști vor fi contactați de echipa Academia de Sustenabilitate pentru a discuta detalii despre măsura aleasă.
Aplicantul câștigător va intra într-un contract de finanțare. Acesta are obligația de a implementa măsura în 6 săptămâni de la virarea grantului în contul bancar desemnat (5 zile lucrătoare de la semnarea contractului) și de a permite echipei Academia de Sustenabilitate accesul în locație pentru filmarea și documentarea implementării.