Ai o afacere și vrei să devii mai rezilient?

Îți oferim o finanțare nerambursabilă de 3.000 EUR și consultanță personalizată alături de un expert.
Descoperă care sunt pașii, condițiile de aplicare și calendarul. 
Write your awesome label here.

Condiții de eligibilitate

Aplicantul trebuie să fie o persoană fizică care a înființat un IMM activ de cel puțin 6 luni 

Aplicantul se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii, în sensul prevederilor art. 4, alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, atât la data aplicării pentru grant, cât și la data acordării lui.

Grantul se obține pentru implementarea de măsuri concrete de transformare a afacerii cu impact direct asupra competitivității și rezilienței pe termen lung și/sau optimizarea operațiunilor (spre exemplu, măsuri de digitalizare, eficiență energetică, gestionare inteligentă a resurselor, procese operaționale și altele).
Aplicantul demonstrează prin planul de proiect impactul pe care grantul îl are în atingerea obiectivelor de transformare ale afacerii
Grantul trebuie să acopere cel puțin 50% din costul total al măsurii pentru care se obține grantul, inclusiv TVA

Măsura trebuie să fie implementată în maximum 6 săptămâni de la acordarea grantului, în conformitate cu contractul de finanțare


Aplicantul va permite echipei documentarea implementării măsurii prin filmarea directă în locație și intervievarea aplicantului

Calendar

8 - 12 septembrie

Webinar: Cum să completezi planul de proiect?

7 octombrie

Data limită pentru depunerea aplicațiilor

13 octombrie

Anunțarea câștigătorului

Certificatul de finalizare

Certificatul de finalizare a modulului Sustenabilitate în industria HoReCa se acordă celor care au parcurs modulul, au rezolvat toate exercițiile prevăzute în modul și au realizat primii pași spre strategia de sustenabilitate a afacerii.

Dacă nu ai obținut încă certificarea, trimite un e-mail la adresa contact@academia-de-sustenabilitate.ro în care să incluzi: numele tău, detalii despre IMM (nume, numărul de înregistrare în Registrul Comerțului, sediul social, CUI) și strategia ta de sustenabilitate. 

Ce trebuie să conțină aplicația?

Ce trebuie să conțină aplicația?

Planul de transformare

Planul de transformare este un plan care integrează preocupările legate de mediul înconjurător, responsabilitatea socială și guvernanța corporativă în toate aspectele activității unei afaceri.

Te ajutăm să faci primul pas spre transformarea strategică a afacerii tale prin instrumente practice de analiză și planificare. Identifică măsurile concrete care îți vor crește competitivitatea, optimiza operațiunile și pregăti afacerea pentru provocările viitorului. Descarcă Planul și pregătește-te pentru viitor!

Write your awesome label here.

Descarcă și completează planul

Planul de proiect

Parcurgerea cursului și realizarea Strategiei de transformare te-a provocat să identifici măsuri concrete pe care le poți implementa cu rapiditate în afacerea ta. Planul de proiect trebuie să se concentreze asupra uneia dintre aceste măsuri și să o detalieze prin două documente distincte: un document Word care să conțină descrierea măsurii și un document Excel care să conțină bugetarea și planificarea implementării. 

Write your awesome label here.

Descarcă și completează documentele

Acordarea grantului

Aplicația va fi examinată pe baza conținutului  Strategiei de Transformare și a planului de proiect. În urma evaluării, nu se vor acorda scoruri cu privire la aplicație, fie că aceasta a fost câștigătoare sau nu.

Aplicantul câștigător va intra într-un contract de finanțare. Acesta are obligația de a implementa măsura în 6 săptămâni de la virarea grantului în contul bancar desemnat (5 zile lucrătoare de la semnarea contractului) și de a permite echipei accesul în locație pentru filmarea și documentarea implementării.

Pentru a vedea ce măsuri am finanțat accesează studiile noastre de caz dedicate PLAI Restaurant, YMY Boutique Hotel și AVA Recycling

Testimoniale 

Grantul a fost o oportunitate excelentă pentru mine de a aplica o idee ceva mai veche, dar pentru care acum am avut imboldul și resursele financiare acoperite. Materialul suport pentru planul de proiect a fost foarte simplu elaborat, fără complicații inutile, aspect care m-a încurajat să fac acest demers.

Proiectul meu are ca scop final reducerea plasticului în unitatea de cazare pe care o administrez, prin montarea de dozatoare de apă racordate la rețea, în toate cele 6 etaje ale unității. Impactul este unul imediat și chiar așteptat, ca urmare a unor discuții avute anterior cu oaspeții care ne-au trecut pragul.

Elena Simulescu, fondatoare YMY Boutique Residence

Colaborarea cu Academia de Sustenabilitate, ne-a oferit in primul rând claritate, informații noi și suport pe mai multe direcții, iar grantul oferit, a încununat toată experiența, ajutându-ne în implementarea unor măsuri esențiale din planul nostru spre un restaurant 100 % sustenabil.

În mai puțin de trei săptămâni am reușit să cumpărăm un compostor care ne ajută să închidem totul într-un ciclu zero waste, o mașină de spălat vase cu un ciclu mai mic de spălare și o hotă cu un consum redus de energie.

Petra Hianu, co-fondatoare PLAI

Am implementat un proiect de creștere a eficienței energetice și utilizare a energiei din surse regenerabile, care ne-a permis instalarea unei centrale fotovoltaice pentru curent electric trifazat, cu stocare în baterii, off-grid, de capacitate 7 kW, care ne asigură necesarul de energie pentru consum propriu.

Informațiile de aplicare pentru grant au fost extrem de clare, comunicarea cu Academia de Sustenabilitate, finanțatorul nostru, a fost excelentă, astfel reușind să implementăm proiectul în doar 15 zile!

Valentin Fuciu, co-fondator AVA Industry Recycling

Nu știi de unde să începi?

Am dezvoltat Cursul de Introducere în Sustenabilitate căruia îi dedicăm un nou Grup de învățare online cu acces gratuit. Explorează alături de experți în dezvoltare durabilă cum să pui bazele unei afaceri mai rezistente și creează primul plan de transformare.

Te poți înscrie până pe 2 septembrie.

Planul de proiect

Parcurgerea modulului și a exercițiilor te-a provocat să identifici măsuri concrete de sustenabilitate pe care le poți implementa cu rapiditate în afacerea ta. Planul de proiect trebuie să se concentreze asupra uneia dintre aceste măsuri și să o detalieze prin două documente distincte: un document Word care să conțină descrierea măsurii și un document Excel care să conțină bugetarea și planificarea implementării.