Sustenabilitate în industria HoReCa

Ai o afacere în domeniul ospitalității sau te gândești să începi una?

Vrei să o faci într-un mod responsabil? 

Cursul nostru te va ghida pas cu pas în procesul de creare sau transformare a unei afaceri sustenabile în această industrie.
Write your awesome label here.

Cum te va ajuta cursul?

Îmbunătățești operațiunile

Te vei familiariza cu practici de sustenabilitate care îți vor îmbunătăți eficiența și productivitatea operațiunilor și îți vor economisi resurse, timp și bani.

Reduci riscurile

Te familiarizăm cu legislația în vigoare și te învătăm cum să fii mai sustenabil operațional! Cei fi mai puțin expus riscurilor legislative, competiționale sau de mediu și te vei bucura de stabilitate pe termen lung. 

Prima ta strategie de sustenabilitate

Vei face primii pași către strategia de sustenabilitate a afacerii tale, vei identifica măsurile concrete pe care trebuie să le iei în funcție de importanța lor pentru stakeholderi.

Îmbunătățești reputația 

Practicile de sustenabilitate pe care le vei descoperi în curs îți  vor permite să ai un impact pozitiv asupra comunității în care funcționezi, vor contribui la construirea unei reputații solide și la creșterea loialității clienților.

Module

Modulul 1 - Introducere în industria HoReCa

Vei afla cum arată industria HoReCa în România, cine o compune, cum a evoluat aceasta de-a lungul anilor, vei înțelege de ce sustenabilitatea este prioritară pentru dezvoltarea ei și te vei familiariza cu activitatea de ecoturism.

Modulul 2 - Lanț de aprovizionare și ingrediente locale 

Vei descoperi cum să-ți optimizezi afacerea în industria HoReCa printr-un lanț de aprovizionare local. Vei explora secretele creării unui meniu atractiv și sustenabil care îți atrage clienți și vei vedea cum restaurantele Farm to Table revoluționează industria.

Modulul 3 - Consum de resurse 

Vei descoperi cum să îți reduci costurile prin gestionarea eficientă a resurselor și vei învăța cum să alegi și să întreții corect echipamentele, economisind timp și bani.

Modulul 4 - Consumabile & ambalaje 

Vei înțelege regulile Uniunii Europene privind consumabilele de unică folosință și cum să adopți o politică zero plastic în afacerea ta.

Modulul 5 - Managementul deșeurilor

Vei cunoaște obligațiile legale privind gestionarea deșeurilor în HoReCa, vei înțelege cum să aplici eficient Sistemul Garanție-Returnare și vei afla strategii pentru prevenirea și gestionarea risipei alimentare în afacerea ta. 

Modulul 6 - Politici interne și guvernanță corporativă

Vei înțelege cum să aplici factorii ESG în afacerea ta și de ce integrarea acestora este esențială pentru accesarea de finanțări și dezvoltarea unui model de afaceri rezilient.

Modulul 7 - Oportunități de finanțare 

Vei înțelege etapele de obținere a fondurilor europene, cum să navighezi acest proces și vei descoperi strategii pentru accesarea finanțărilor potrivite pentru afacerea ta.

Modulul 8 - Trenduri pentru viitor 

Vei înțelege cum arată viitorul HoReCa din perspectiva specialiștilor industriei.

Cum te vom sprijini?

Granturi

EURO

Grupuri de lucru

Antreprenori

Ce vei regăsi în curs?

Antreprenori și experți

Module

Ore de conținut

Discuții

Studii de caz

Antreprenori și experți

Capitole

Ore de conținut

Discuții

Studii de caz

Experții colaboratori ai cursului

De la cine vei învăța?

Dragoș Panait

Fondator Next Root Management Systems și Red Angus Steakhouse

Călin Ile

Senior Partner la Premier Hospitality și Președinte de onoare FIHR

Daniel Mischie

CEO City Grill Group

Raul Pop

Manager Programe la Ecoteca

Vasi Andreica

CEO TED'S COFFEE CO

Raluca Simiuc

Co-fondatoare și Brand Shaper OTOTO

Lucian Toader

Fondator Alt.Real.

Ivașcu Teodor

Fondator Kloth Invest

Cătălina Toma

Director de dezvoltare al brandului Accor pentru România, Bulgaria, Republica Moldova și Cehia

Andrei Blumer

Președinte Asociației de Ecoturism din România

Ionuț Ruscea

Sustainability & CSR Manager

Carmen Filote Ionescu

Editor in Chief la Trends by HRB

Ioana Arsenie

Board advisor și fondatoarea Trusted Advisor & Trusted App

Floris Agafitei

Sous-chef La Hambar

Adrian Adam

Executive Manager Singureni Manor

Ioana Voinescu 

Head of Sustainability, BCR

Cristian Dandeș

Creator Food of Bucharest