Sustenabilitate în industria HoReCa
Ai o afacere în domeniul ospitalității sau te gândești să începi una?
Vrei să o faci într-un mod responsabil?
Cursul nostru te va ghida pas cu pas în procesul de creare sau transformare a unei afaceri sustenabile în această industrie.
Vrei să o faci într-un mod responsabil?
Cursul nostru te va ghida pas cu pas în procesul de creare sau transformare a unei afaceri sustenabile în această industrie.
Cum te va ajuta cursul?
Îmbunătățești operațiunile
Te vei familiariza cu practici de sustenabilitate care îți vor îmbunătăți eficiența și productivitatea operațiunilor și îți vor economisi resurse, timp și bani.
Reduci riscurile
Te familiarizăm cu legislația în vigoare și te învătăm cum să fii mai sustenabil operațional! Cei fi mai puțin expus riscurilor legislative, competiționale sau de mediu și te vei bucura de stabilitate pe termen lung.
Prima ta strategie de sustenabilitate
Vei face primii pași către strategia de sustenabilitate a afacerii tale, vei identifica măsurile concrete pe care trebuie să le iei în funcție de importanța lor pentru stakeholderi.
Îmbunătățești reputația
Practicile de sustenabilitate pe care le vei descoperi în curs îți vor permite să ai un impact pozitiv asupra comunității în care funcționezi, vor contribui la construirea unei reputații solide și la creșterea loialității clienților.
Module
Modulul 1 - Introducere în industria HoReCa
Vei afla cum arată industria HoReCa în România, cine o compune, cum a evoluat aceasta de-a lungul anilor, vei înțelege de ce sustenabilitatea este prioritară pentru dezvoltarea ei și te vei familiariza cu activitatea de ecoturism.
Modulul 2 - Lanț de aprovizionare și ingrediente locale
Vei descoperi cum să-ți optimizezi afacerea în industria HoReCa printr-un lanț de aprovizionare local. Vei explora secretele creării unui meniu atractiv și sustenabil care îți atrage clienți și vei vedea cum restaurantele Farm to Table revoluționează industria.
Modulul 3 - Consum de resurse
Vei descoperi cum să îți reduci costurile prin gestionarea eficientă a resurselor și vei învăța cum să alegi și să întreții corect echipamentele, economisind timp și bani.
Modulul 4 - Consumabile & ambalaje
Vei înțelege regulile Uniunii Europene privind consumabilele de unică folosință și cum să adopți o politică zero plastic în afacerea ta.
Modulul 5 - Managementul deșeurilor
Vei cunoaște obligațiile legale privind gestionarea deșeurilor în HoReCa, vei înțelege cum să aplici eficient Sistemul Garanție-Returnare și vei afla strategii pentru prevenirea și gestionarea risipei alimentare în afacerea ta.
Modulul 6 - Politici interne și guvernanță corporativă
Vei înțelege cum să aplici factorii ESG în afacerea ta și de ce integrarea acestora este esențială pentru accesarea de finanțări și dezvoltarea unui model de afaceri rezilient.
Modulul 7 - Oportunități de finanțare
Vei înțelege etapele de obținere a fondurilor europene, cum să navighezi acest proces și vei descoperi strategii pentru accesarea finanțărilor potrivite pentru afacerea ta.
Modulul 8 - Trenduri pentru viitor
Vei înțelege cum arată viitorul HoReCa din perspectiva specialiștilor industriei.
Cum te vom sprijini?
Granturi
EURO
Grupuri de lucru
Antreprenori
Ce vei regăsi în curs?
Antreprenori și experți
Module
Ore de conținut
Discuții
Studii de caz
Antreprenori și experți
Capitole
Ore de conținut
Discuții
Studii de caz
Experții colaboratori ai cursului
De la cine vei învăța?
Dragoș Panait
Fondator Next Root Management Systems și Red Angus Steakhouse
Călin Ile
Senior Partner la Premier Hospitality și Președinte de onoare FIHR
Daniel Mischie
CEO City Grill Group
Raul Pop
Manager Programe la Ecoteca
Vasi Andreica
CEO TED'S COFFEE CO
Raluca Simiuc
Co-fondatoare și Brand Shaper OTOTO
Lucian Toader
Fondator Alt.Real.
Ivașcu Teodor
Fondator Kloth Invest
Cătălina Toma
Director de dezvoltare al brandului Accor pentru România, Bulgaria, Republica Moldova și Cehia
Andrei Blumer
Președinte Asociației de Ecoturism din România
Ionuț Ruscea
Sustainability & CSR Manager
Carmen Filote Ionescu
Editor in Chief la Trends by HRB
Ioana Arsenie
Board advisor și fondatoarea Trusted Advisor & Trusted App
Floris Agafitei
Sous-chef La Hambar
Adrian Adam
Executive Manager Singureni Manor
Ioana Voinescu
Head of Sustainability, BCR
Cristian Dandeș
Creator Food of Bucharest
Sprijinim dezvoltarea sustenabilă a societății și a viitorului.
Academia de Sustenabilitate este parte a programului Sustainable Futures inițiat de Social Innovation Solutions și Fundația Coca-Cola ca partener fondator.
Inițiator
Partener fondator
Partener principal
Partener principal