Obține certificarea
B Corp
!

Află mai multe despre parcursul unei afaceri în obținerea certificării B Corp, procesul de selecție, și termenul de înscriere.

Aplică cu afacerea ta pana pe
15 mai

Write your awesome label here.

De ce să te certifici alături de noi?

 Îți acoperim taxa de certificare
 Îți acoperim costul de consultanță specializată

Ce presupune programul de consultanță?

 1-2 ore pe săptămână servicii de consultanță alături de un expert
 Trecerea împreună cu IMM-ul selectat prin întrebările incluse în BIA din cele 5 arii de impact
 Propunerea de răspunsuri relevante pentru a obține punctajul necesar
 Trimiterea BIA completat împreună cu datele și documentele atașate în sistem pentru verificare
 Însoțire și participare la faza de revizuire împreună cu clientul și pregătirea informațiilor și documentelor necesare pentru validare

Ce este B Corp?

B Corp este o certificare holistică bazată pe evaluarea impactului intern și extern al unei firme, în scopul de a verifica performanța înaltă pe plan social și de mediu al firmei respective. Companiile caută să se certifice ca B Corp pentru că:

  Doresc să demonstreze impactul intern și extern pe care îl au printr-o verificare obiectivă a unei terțe părți.

   Doresc creșterea ratingului brandului lor, printr-o certificare care depășește nivelul bunurilor și a serviciilor și se extinde asupra întregii organizații.

Ce măsoară B Impact Assessment?

B Impact Assessment (BIA) este un instrument online care măsoară cantitativ și calitativ impactul creat de o organizație, pe baza evaluării a 5 arii de impact: guvernanță, angajați, comunitate, clienți, mediu.

BIA conține 200+ întrebări împărțite în arii de impact dar și în întrebări operaționale și întrebări pentru modelul de business (IBM - Impact Business Model).

În urma evaluării, fiecare răspuns dat primește un punctaj, iar punctajul final trebuie să atingă minim de 80 din 200 puncte pentru a putea merge mai departe și a trimite BIA în faza următoare (cea de review).

Calendar de înscriere

  • 15 Mai - Depunere aplicații

  • 24 Mai - Anunțare câștigător 

  • 27 Mai - 15 August - Consultanță și implementare

  • 1Septembrie - Depunere B Impact Assessment

  • Octombrie - Noiembrie
    Revizuire din partea B Lab

  • Ianuarie 2025 - Obținerea certificării

Ce fel de afaceri căutăm?

Procesul de selecție este unul competitiv. Pentru mai multe șanse de câștig, căutăm firme care să aibă rezultate în cele 5 arii de analiză: guvernanță, angajați, comunitate, clienți, mediu. Căutăm firme care rezolvă probleme de mediu sau societate prin capabilitățile lor, care implementează practici de sustenabilitate, cum ar fi reciclare, educație, angajare în muncă, sănătate.



De asemenea căutăm IBM - impact business models - adică modele de business care au impact intern si extern: modele de business circulare, modele care au sourcing echitabil, modele bazate pe organizarea cooperativă, recuperare de materii prime, etc.

Condiții de eligibilitate

  • Compania ta are minimum 1 an de experiență
  • Ai rezultatele financiare încheiate pe 2023
  • Ai minimum 1 angajat
  • Ai obținut rezultate în 1 din cele 5 arii de analiză

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu cele mai noi trenduri în afaceri, oportunități din ecosistemul Social Innovation Solutions și al partenerilor, dar și la articolele de interes pentru IMM-ul tău. 
Mulțumim!

Certificatul de finalizare

Certificatul de finalizare a modulului Sustenabilitate în industria HoReCa se acordă celor care au parcurs modulul, au rezolvat toate exercițiile prevăzute în modul și au realizat primii pași spre strategia de sustenabilitate a afacerii.

Dacă nu ai obținut încă certificarea, trimite un e-mail la adresa contact@academia-de-sustenabilitate.ro în care să incluzi: numele tău, detalii despre IMM (nume, numărul de înregistrare în Registrul Comerțului, sediul social, CUI) și strategia ta de sustenabilitate. 

Planul de proiect

Parcurgerea modulului și a exercițiilor te-a provocat să identifici măsuri concrete de sustenabilitate pe care le poți implementa cu rapiditate în afacerea ta. Planul de proiect trebuie să se concentreze asupra uneia dintre aceste măsuri și să o detalieze prin două documente distincte: un document Word care să conțină descrierea măsurii și un document Excel care să conțină bugetarea și planificarea implementării.